Van zaterdag 17 augustus tot en met dinsdag 20 augustus veranderde ons centrumplein weer in prachtige “Piste de concours Hippique’’ en dat met onze eigen St. Pancratius Basiliek op de achtergrond. Een weekend lang paardensport voor de kleinste, grootste, jongste en oudste ruiters en toeschouwers. Dat kan maar een ding betekenen; de Schröder Masterclass vindt plaats!
Maar naast dat de deelnemende ruiters en paarden topsport afleveren, wordt dit door nog meer personen gedaan. Dus tijdens deze blog neem ik jullie mee in een weekend Masterclass, maar dan door de ogen van ons!
Voorbereiding
Eigenlijk begint voor ons de Masterclass op de dinsdag ervoor. ’s Morgens voeren wij een werkoverleg waarin wij het weekend uitgebreid bespreken. Allereerst over de opbouw periode waarin wij de organisatie en vrijwilligers voorzien van koffie/lunch/diner en uiteraard voorzien wij ze ook in de avond van een welverdiend pilsje.
Daarna hebben wij het over de VIP tent. Op welke dag komen er hoeveel gasten en wat krijgen ze allemaal te drinken en te eten om de gasten zo optimaal mogelijk te laten genieten van de paardensport.
Tenslotte hebben we het over de feestavonden na afloop van het concours. Dus de personeelsplanning, assortiment en afbouwen.
Het weekend!
Op alle dagen is er ’s middags wel iets te doen rondom de piste. En dus ook voldoende te kijken. Om de toeschouwers te verzorgen openen wij daarom altijd de VIP tent en de biercarrousel waar de gasten dan hun drankje kunnen nuttigen. Verder is uiteraard ons terras geopend. Tegen de avond begint het aardig vol te lopen want iedereen wil graag wat eten om op tijd klaar te zitten voor het avondprogramma.
Voor ons een hele uitdaging om al onze gasten snel te kunnen bedienen, maar normaliter komt dit altijd goed. Uiteraard ook dankzij ons keukenpersoneel die alles top hebben voorbereid.
Feestavonden
Voor iedere feestavond ruimen we zo rond de klok van 20.30 het hele terras op. En zetten we de bars klaar voor gebruik. Uiteraard moet het ingevlogen personeel nog even geïnstrueerd worden om daarna volle bak aan de slag te gaan! De biertjes en wijntjes vloeien rijkelijk tot de klok van 01.00. Daarna is het tijd om op te ruimen en het terras weer op te bouwen voor de volgende dag. En tegen 03.00 is er even tijd om samen terug te kijken op een topavond onder het genot van een drankje en een frikandel of loempia!
Dinsdagavond, VIP avond!
Dinsdag is vanzelfsprekend D-day. Het hoogtepunt van het weekend zowel voor het publiek als voor ons. Met als hoofdmoot de VIP tent waar wij 450 gasten verwelkomen en in de watten leggen terwijl zij genieten van de paardensport. De hapjes en drankjes vinden daarbij gretig aftrek. Zo rond 23.00 is het in de tent klaar en beginnen wij met het leeghalen van de tent. Alles moet terug naar ’t Oale Roadhoes omdat ze de volgende ochtend de tent af komen breken. Dit jaar mocht dat lekker in de regen. Rond half 2 hadden we alles weer op de plek. Om daarna met het barpersoneel het plein schoon te vegen en de bars op te ruimen. Tegen de klok van 3.00 uur zat ook voor ons de Schröder Masterclass erop.
Als ik nu terugkijk op de afgelopen dagen denk ik dat wij als team ook een Masterclass hebben neergezet. Dus via deze weg wil ik al ons personeel, de organisatie en onze gasten bedanken voor een Masterklasse weekend!
Tot ziens bij ’t Oale Roadhoes,
Wessel Grobbink