Eetcafé ‘De Burgemeester’

Smaakvolle gerechten
die zintuigen prikkelen

De naam zegt het al; daar waar vroeger de burgemeester met verve zijn taken vervulde doen wij het nu, op dezelfde locatie, maar dan nét anders. De passie is er niet minder om. Eetcafé De Burgemeester biedt jou de uitgelezen kans om nieuwe gerechten te ontdekken die gegarandeerd verrassen en de smaakpupillen zullen prikkelen. Nooit hetzelfde, telkens uniek.

Onze altijd wisselende
heerlijke menukaart

Historie

oale-roadhoes-tubbergen

Architectuur
Het voormalige gemeentehuis van Tubbergen werd in 1930-1931 gebouwd naar een ontwerp van Hendrik Willem Valk (1886). Valk was een van de belangrijkste architecten van het traditionalisme en ontwierp vele kerken en panden met een monumentaal karakter. Met zijn prijsvraagontwerp voor het destijds nieuw te bouwen gemeentehuis van Tubbergen werd hij door juryvoorzitter Prof. Marinus Jan Granpré Moliere als beste verkozen. Deze hoogleraar Bouwkunde stond landelijk bekend om zijn uitgesproken ideeën ten aanzien van architectuur.

oale-roadhoes-tubbergen-7

Historische elementen
Dat is tegenwoordig nog steeds terug te zien in het huidige ’t Oale Roadhoes waar de historische elementen in de vorm van trapgevels en roedenverdeling nog dagelijks de aandacht trekken. Dit geldt ook voor de typische dakruiter die de Scandinavische architectonische invloed van overheidsgebouwen vlak voor de Tweede Wereldoorlog verraadt.

Een andere functie
In 1971 werd het gemeentehuis verbouwd naar de wensen van die tijd. De Raadszaal kreeg een publieke tribune en er werd een trouwkamer gerealiseerd. Tijdens deze grondige verbouwing ging men er al enigszins van uit dat het pand zijn oorspronkelijke functie op termijn zou gaan verliezen. Dit gebeurde daadwerkelijk in 1984 toen het raadhuis werd getransformeerd tot horecagelegenheid.