Smaakvolle gerechten
die zintuigen prikkelen
De naam zegt het al; daar waar vroeger de burgemeester met verve zijn taken vervulde doen wij het nu, op dezelfde locatie, maar dan nét anders. De passie is er niet minder om. Eetcafé De Burgemeester biedt jou de uitgelezen kans om nieuwe gerechten te ontdekken die gegarandeerd verrassen en de smaakpupillen zullen prikkelen. Nooit hetzelfde, telkens uniek.
Onze altijd wisselende
heerlijke menukaart
Weekhap
Het zit ons gedreven team in de genen om wekelijks een speciaal gerecht samen te stellen dat geheel overeenkomt met het seizoen; van tongstrelende asperges in het voorjaar tot verrukkelijke stoofpotjes in de winter en de meest uiteenlopende menu’s passend bij het jaargetijde. Stel je voor! Even ertussenuit, om je op een betaalbare manier in de watten te laten leggen binnen een ambiance van historische charme waar jou een fantastische smaakmaker wordt geserveerd.
Weekhap
26 maart t/m 29 maart
Rode mul – oesterzwammen – aardappelpuree
13.5
2 april t/m 5 april
Gemarineerd buikspek – oosterse rijst – pittige tomaten shiitake saus
13.5
9 april t/m 12 april
Makreelfilet – ansjovis boter – spinazie – gepofte aardappel
13.5
16 april t/m 19 april
Gildehoen dij rolletje – gebakken krieltjes – groentemix – kruidensaus
13.5
23 april t/m 26 april
Zalm burger – tagliatelle – roerbak asperges – groene kruiden dressing
13.5
30 april t/m 3 mei
Flammkuchen – crème fraiche – lamsshoarma – knoflook rozemarijn – tuinbonen – Parmezaan
13.5
Lunch (van 12:00 tot 17:00 uur)
Even een break tijdens het werk, of energie opdoen tijdens een mooie fietstocht door het Twentse coulisselandschap? De Burgemeester staat bekend om haar uitgebreide lunchkaart die jou gegarandeerd weer de drive geeft om de dag vol goede moed te vervolgen. Laat je inspireren door ons veelzijdige aanbod waarvan bij elk gerecht één element zeker is; de ultieme smaak. Het is onze missie om op elk dagdeel jouw gezonde trek op een fijne manier te stillen. Dat kenmerkt ons. Al jaren.
Soepen
Tomatensoep
Gehaktballetjes – bosui
6
Bospaddenstoelensoep
6
Soep van het seizoen
Vraag onze medewerkers
6
Tosti’s
Ham/kaas
5
Marijke
Brie – pesto – zongedroogde tomaat
6.5
Mozzarella
Rucola – tomaat
6
Tuna melt
Tonijnsalade – cheddar kaas
8.5
Flammkuchen
Gerookte zalm
Crème Fraîche – parmezaanse kaas – ui – rucola
14
Spek
Crème Fraîche – parmezaanse kaas – ui – rucola
12.5
Pulled chicken
BBQ saus – parmezaanse kaas – ui – rucola
13.5
Mozzarella
Pesto – zongedroogde tomaat – rucola
12
Belegde broodjes (wit/bruin)
Carpaccio
Truffelmayonaise – pijnboompitten – rucola
9
Tonijnsalade
Huisgemaakt
9
Pullen chicken
Pittige kaassaus – warm geserveerd
12.5
Pastrami
Licht gerookte kalfsmuis, tonijn mayonaise, gamarineerde tomaatjes
9.5
Gebakken champignons
Gesmolten brie
9
Geitenkaas
Appel – honing – walnoten
9.5
Huisgerookte zalm
Limoen mayonaise
10
Rundvleeskroket
5.5
2 rundvleeskroketten
8.5
1 groentekroket
Vegetarisch
5.5
2 groentekroketten
Vegetarisch
8.5
Boerenomelet
11
Uitsmijter ham/kaas
10
Uitsmijter spek/kaas
10
Burgemeesterbroodje
9.5
Plates
Burgemeesterburger
Champignons – spek
17.5
Varkenshaas saté
Saté saus – friet – rauwkost
18
Krokant flensje
Roerbak groente – gegratineerde geitenkaas
19
Champignons Dordogne
Bierbeslag – knoflooksaus – geserveerd met broodje
13
2 rundvleeskroketten
Friet
10
2 groente kroketten
Friet
10
Holsteiner schnitzel
Ui – spek – champignons – gebakken ei – friet – rauwkost
19.5
Weekhap *
Vraag onze medewerkers (maandag t/m vrijdag te bestellen)
13.5
Salades
Carpaccio
Parmezaanse kaas – balsamico – pijnboompitten
15
Geitenkaas
Appel – honing – walnoten
13.5
Gamba’s en gerookte zalm
16.5
Alle salades zijn ook als maaltijdsalade te bestellen
3
Diner (vanaf 17:00 uur)
De sleutel tot een sfeervol diner ligt in de optimale aandacht voor de gerechten, kleine details die bijblijven en de bereidheid om een warme en gastvrije omgeving te creëren. Dat typeert ons keukenteam en onze gastheren- en vrouwen. Bij De Burgemeester draait het niet alleen om de smaak van onze uitgebreide dinerkaart. Het gaat om de ervaring die jij proeft; even niet op de klok kijken maar puur genieten op een plek waar de tijd stil heeft gestaan. Bij ons wordt nog geluisterd naar jouw smaakvoorkeur. Daar gaan wij graag mee aan de slag, uiteraard voorzien van een passend wijnadvies. Het is onze missie om jou te laten genieten. Dan doen wij dat ook. Maximaal.
3 gangen menu – €39,50 (Ook à la carte mogelijk)
“Tompouche”
Ossenworst – Truffelmayonaise – Sjalottencompote
10.5
Duo kalfsoester
En zachtgegaarde kalfswang – Dragonsaus
23.5
Weckpotje met hangop van yoghurt
Mango marmelade – Mango sorbetijs
9.5
Voorgerechten
Broodplankje
Roomboter – knoflooksaus
6
Krokante tortillachips
Huisgemaakte salsa – bieslook crème
5
Carpaccio
Parmezaan – balsamico – pijnboompitten – rucola salade
13.5
Burgemeesterplank
Proeverij van diverse vis – vlees – vegetarische gerechtjes
14
Huisgerookte zalm
Gebakken gamba’s – Wakame salade
13
Pastrami
Licht gerookte kalsmuis – Tonijn mayonaise – Gemarineerde tomaatjes
12.5
Tomatensoep
Soepballetjes – bosui
6
Zuurkoolsoep
Krokante spekjes
6
Champignons Dordogne
Gefrituurde champignons in bierbeslag – knoflooksaus
10.5
Hoofdgerechten
Gestoomde Heilbotfilet
Aardappelpuree – Spinaziesaus
23.5
Roodbaarsfilet
Romige schorseneren – Garnalensaus
21.5
Runder entrecȏte
Gerookte knoflooksaus
24.5
Parelhoenfilet
Gevuld met brie – Koriandersaus
21
Mixed grill
Biefstuk – varkenshaas – kipfilet – pepersaus
22.5
Varkenshaas saté
Satésaus
19.5
Portobello gevuld met risotto
Paddenstoelen – Truffel
19.5
Krokant flensje
Roerbak groente – Gegratineerde geitenkaas
21
Dessert
Of je nu een liefhebber bent van chocolade, fruitige lekkernijen, of een klassieke zoetekauw bent, we hebben voor ieder wat wils. Onze getalenteerde chef-koks hebben met liefde en passie een scala aan heerlijke desserts samengesteld om je maaltijd perfect af te sluiten.
Nagerechten
Kaasplankje
Diverse kaassoorten (binnen- en buitenland) – krentenwegge
10
Parfait
Oreo biscuit – Pure chocolademousse
9.5
Dame blanche
Vanille roomijs – warme chocoladesaus
8.5
Crème brûlée vanille
Caramel roomijs
9.5
Witte chocolade cheesecake
Frambozen – frambozen sortbetijs
9.5
Historie
Architectuur
Het voormalige gemeentehuis van Tubbergen werd in 1930-1931 gebouwd naar een ontwerp van Hendrik Willem Valk (1886). Valk was een van de belangrijkste architecten van het traditionalisme en ontwierp vele kerken en panden met een monumentaal karakter. Met zijn prijsvraagontwerp voor het destijds nieuw te bouwen gemeentehuis van Tubbergen werd hij door juryvoorzitter Prof. Marinus Jan Granpré Moliere als beste verkozen. Deze hoogleraar Bouwkunde stond landelijk bekend om zijn uitgesproken ideeën ten aanzien van architectuur.
Historische elementen
Dat is tegenwoordig nog steeds terug te zien in het huidige ’t Oale Roadhoes waar de historische elementen in de vorm van trapgevels en roedenverdeling nog dagelijks de aandacht trekken. Dit geldt ook voor de typische dakruiter die de Scandinavische architectonische invloed van overheidsgebouwen vlak voor de Tweede Wereldoorlog verraadt.
Een andere functie
In 1971 werd het gemeentehuis verbouwd naar de wensen van die tijd. De Raadszaal kreeg een publieke tribune en er werd een trouwkamer gerealiseerd. Tijdens deze grondige verbouwing ging men er al enigszins van uit dat het pand zijn oorspronkelijke functie op termijn zou gaan verliezen. Dit gebeurde daadwerkelijk in 1984 toen het raadhuis werd getransformeerd tot horecagelegenheid.